Klima blog

Sådan forbliver byggepladsen bæredygtig: Betydningen af overvågning 

Byggeplads

Nu til dags er der ingen tvivl om, at bæredygtighed er vigtigt. Bæredygtighed er ikke kun vigtigt i forbindelse med dagligdagens forbrug – bæredygtighed er også vigtigt i forhold til store projekter i samfundet såsom byggeprojekter. 

Man kan lave mange tiltag i byggeprojektet, så det forekommer mere bæredygtigt. Det er eksempelvis vigtigt at undersøge produktionen af byggematerialer og sikre sig, at disse er skabt i overensstemmelse med grønnere tiltag. Yderligere bør man som byggefirma også overveje mulighederne for at tage etiske valg i forbindelse med ansættelse samt tage socialt ansvar. 

Vigtigst af alt er det, at man genvurdere diverse processer gang på gang for konstant at blive mere bæredygtig som virksomhed! I denne forbindelse kan det eksempelvis være en god idé at gøre brug af overvågning. Dét vil vi forklare nærmere om nedenfor. 

Evaluere foregående processer: Eventuel optimering 

Med overvågning over byggepladsen, er man i stand til at genspille diverse bygge-situationer. På den måde kan man hurtigt vurdere, om der eventuelt er noget, som kan gøres bedre til næste byggeprojekt.

At genspille situationer er ikke kun hjælpsomt i forbindelse med at igangsætte flere bæredygtige initiativer på byggepladsen. Det kan også være hjælpsomt i forbindelse med mange andre situationer på byggepladsen. Bliver maskinerne håndteret korrekt – og er sikkerheden i top på byggepladsen? Sikkerhed på en byggeplads er uden tvivl noget af det vigtigste, som du bør prioritere. 

Hvis du har brug for hjælp eller tips til, hvordan du gør brug af videoovervågning på byggepladsen, kan du nemt få hjælp fra 247kooi. Her kan du få en samtale med en medarbejder, som kan forklare dig yderligere angående opsætning af Kooi Kameraovervågning samt hvordan disse bør håndteres. 

Hærværk og tyveri: Ressourcespil 

byggepladsovervågning er selvfølgelig også en god idé, når det handler om tyveri og hærværk. Hvis man kan undgå tyveri og hærværk, er man i samme åndedrag også med til at gøre byggefirmaet mere bæredygtig. Hvis materialerne ikke bliver stjålet eller ødelagt grundet hærværk, spilder man nemlig ikke ressourcerne. 

Det er ikke kun med til at skåne miljøet, når man passer på sine byggematerialer med videoovervågning. Det er selvfølgelig også godt for pengepungen, når man ikke skal købe nye byggematerialer grundet hærværk og lignende. Husk dog midlertidigt, at der er regler for videoovervågning på arbejdspladser. Disse regler eksisterer grundet medarbejdernes privatlivsrettigheder. En medarbejder fra 247kooi kan også være med til at kaste lys over denne sag for dig, hvis du har brug for råd og vejledning.

Optimer dit elforbrug med disse tips

Pære

De høje elpriser er en byrde for mange familier. Der er et par enkle ting, du kan gøre for at sænke din elregning. Ved at foretage nogle små ændringer i den måde, du bruger el på, kan du spare penge på din månedlige regning.

I denne artikel viser vi dig nogle effektive tricks, men først og fremmest skal du have et elselskab der giver dig en god lav pris. På siden Elselskaber.dk kan du sammenligne priser fra forskellige udbydere og dermed sandsynligvis finde en billigere pris.

Brug mindre energi i spidsbelastningstimerne

Hvis du ønsker at optimere dit elforbrug, er en af de bedste ting, du kan gøre, at bruge mindre energi i spidsbelastningstimerne.

Spidsbelastningstimer er typisk de perioder, hvor efterspørgslen efter elektricitet er størst, og priserne er også højest. Ved at bruge mindre energi i disse perioder kan du spare penge på din elregning.

Der er et par forskellige måder, hvorpå du kan bruge mindre energi i spidsbelastningstimerne. Den ene er at flytte dit energiforbrug til perioder uden for spidsbelastningstimerne.

Hvis du har apparater, som du kan køre uden for spidsbelastningstimerne, f.eks. en opvaskemaskine eller en vaskemaskine, kan det være med til at reducere dit energiforbrug i spidsbelastningstimerne. En anden måde at bruge mindre energi i spidsbelastningstimerne på er ved at bruge energieffektive apparater og produkter.

Disse apparater og produkter bruger mindre energi til at køre og kan hjælpe dig med at spare penge på din elregning.

Hvis du ønsker at optimere dit elforbrug, er det en god måde at starte med at bruge mindre energi i spidsbelastningstimerne. Ved at flytte dit energiforbrug til perioder uden for spidsbelastningstimerne og ved at bruge energieffektive apparater kan du spare penge på din elregning.

Lær mere om om energieffektivitet

Effektivitet er at bruge mindre energi til at levere den samme ydelse. For eksempel bruger kompaktlysstofrør mindre energi end traditionelle glødepærer for at producere den samme mængde lys. Du kan spare penge og energi ved at gøre dit hjem mere energieffektivt.

Der er mange måder at gøre dit hjem mere energieffektivt på. Nogle er enkle og billige, som f.eks. at slukke lyset, når du forlader et rum.

Andre, som f.eks. at installere energieffektive vinduer, kan være mere bekostelige. Men uanset hvad dit budget er, er der ting, du kan gøre for at spare energi og penge.

Få en smart termostat

En smart termostat kan hjælpe dig med at spare penge på din energiregning og holde dit hjem behageligt. Smarte termostater kan spare dig penge ved automatisk at justere temperaturen ud fra din tidsplan og vejret. De kan også hjælpe dig med at holde dit hjem behageligt ved at lære dine præferencer og justere temperaturen i overensstemmelse hermed.

Der er nogle få ting, du skal overveje, når du vælger en smart termostat, f.eks. om du ønsker en model, der kan fjernstyres, hvor meget kontrol du ønsker over temperaturen, og om du ønsker funktioner som geofencing eller energiovervågning.

Når du har besluttet dig for en smart termostat, er installationen nem. De fleste smarte termostater kan installeres på ca. 30 minutter, og du kan gøre det selv med få værktøjer. Når din nye termostat er installeret, kan du begynde at spare penge og holde dit hjem behageligt.

Elforbruget af elektricitet kan reduceres betydeligt ved at bruge energieffektive apparater. Apparater som køleskabe, opvaskemaskiner og tøjvaskemaskiner bruger mindre energi end ældre modeller.

Lær din familie i energieffektivitet

En af de bedste måder at optimere dit elforbrug på er at undervise din familie i energieffektivitet. Tal med dine børn om, hvorfor det er vigtigt at spare på energien, og vis dem, hvor let det er at foretage små ændringer, der kan gøre en stor forskel.

Du kan også inddrage dine børn i energibesparende projekter i huset, f.eks. vejrisolering af hjemmet eller valg af energieffektive apparater. Ved at lære dine børn om energieffektivitet hjælper du dem med at forstå, hvordan de kan spare penge og bevare ressourcerne i fremtiden.

Ud over at oplyse dine børn om energieffektivitet kan du også tage skridt til at oplyse din ægtefælle eller partner. Hvis I begge er enige om at spare på energien, kan I sammen arbejde på at gøre jeres hjem mere energieffektivt.

Du kan også være et godt eksempel for dine børn ved at gå foran med et godt eksempel og selv træffe energieffektive valg. Når din familie er oplyst om energieffektivitet, kan du gøre dit hjem mere behageligt og spare penge på dine elregninger.

Isoler dit hjem

En af de bedste måder at optimere dit elforbrug på er ved at isolere dit hjem. Dette vil hjælpe med at holde dit hjem varmt om vinteren og køligt om sommeren, hvilket vil reducere den mængde energi, du skal bruge til at opvarme og køle dit hjem.

Der er en række forskellige måder at isolere dit hjem på, så du skal finde den bedste løsning for dit hjem og dit budget.

En måde at isolere dit hjem på er at tilføje isolering til dit loft. Dette vil hjælpe med at forhindre varmen i dit hjem i at slippe ud gennem taget. Du kan også tilføje isolering til dine vægge for at hjælpe med at reducere den mængde varme, der går tabt gennem væggene.

Sådan kan du nemt spare på energien i hjemmet

De rigtige pærer hjælper dig med at spare på energiforbruget

Der er de seneste år kommet stor fokus på energibesparelse. Især de sidste måneder har folk fået øjnene op for energibesparelse. I takt med de voldsomt stigende elpriser,, bliver folk mere og mere bevidste om at udnytte deres energi bedre. Der er flere måder at spare på energien i hjemmet på, og flere husstande er begyndt at energioptimere deres hjem, hvilket også har en positiv virkning på miljøet. Dette er med til mindste unødvendigt spild af energi, og dermed kan forbedringerne være med til at spare på vand, varme og strøm.

Der er som sagt flere måder at spare på energiforbruget på, og der er nogle tiltag der er nemmere at implementere end andre. Nogle tiltag kan man selv etablere, andre løsninger skal man have en fagmand til at kigge på. Et af de væsentlige punkter, hvor der kan spares en del, er blandt andet ved belysning. Ved at skifte din nuværende belysning ud med for eksempel LED belysning, kan du på længere sigt spare massevis af kroner på elregningen.

Bedre udnyttelse af energien i boligen

Der er flere måder at udnytte energien bedre på. Der er i de seneste år også kommet større fokus på miljø- og klimaforandringer. I den forbindelse er der også foretaget flere tiltag, der skal gøre boligen mere klimavenlig. Bedre energiudnyttelse i boligen er især relevant i ældre boliger, hvor blandt andet isoleringen kan have en negativt effekt på miljøet. Ved at gøre en indsats for at gøre din bolig mere energi effektiv, skåner du ikke blot klimaet, men du sparer også flere penge.

Et af de væsentlige punkter til større energibesparelse, er isoleringen i huset. Bedre isolering kan bedre holde varmen indendørs, og dermed også spare på energien, der bruges til at varme huset op. Dette er med til at holde energiforbruget nede og samtidig spare penge på varmeregningen.

Anvend LED belysning i hjemmet

Et sted hvor du selv kan påbegynde energioptimeringen er ved at anvende LED teknologien. I takt med de store stigninger i elpriserne, er det blevet vigtigt at spare hvor du kan. Det er især relevant at spare ved belysningen, da det er en post du kan spare masser af penge ved at sænke elforbruget. Det anbefales, at man skifter for eksempel halogen- og glødepærer ud med LED pærer og sparepærer. Det er generelt en god ide at købe led.

Energieffektive LED løsninger er uden sammenligning de bedste og billigste måder at optimere energiforbruget i din ejendom på. Med forskellige LED belysninger er der god mulighed for at sænke dit elforbrug, og i sidste ende spare på elregningen.

Jordforbedring – 5 måder at forbedre jorden på derhjemme

Jordforbedring

Der er mange grunde til at forbedre din jord derhjemme. For eksempel tilføjer det næringsstoffer og organisk materiale til jorden for at sikre en sund plantevækst. Det hjælper også med at holde på vandet i jorden og forhindrer erosion. Desuden er det en fantastisk måde at lave kompost på! Men ingen ønsker flere pligter i deres liv – derfor har vi samlet denne liste med fem måder at forbedre din jord på uden ekstra anstrengelser. Læs meget mere om jordforbedring her.

Tilsæt kompost til din jord

Alle ved, at jorden i din have er et af de vigtigste aspekter for at sikre, at der vokser sunde og stærke grøntsager i den. Men nogle gange, når du ikke er sikker på, hvad du skal gøre, eller hvordan du skal håndtere et problem, er der nogle nemme tips til, hvordan du kan forbedre jorden derhjemme.

Det første, du skal vide om kompost, er, hvad det egentlig er. Kompost er nedbrudt organisk materiale, som regel blade, græs eller madrester, der er blevet nedbrudt af bakterier og svampe. Denne nedbrydningsproces gør næringsstofferne i disse materialer lettere tilgængelige for planter.

Du kan lave din egen kompost derhjemme ved blot at lægge dit organiske affald i en skraldespand eller en bunke. Det vigtigste at huske, når du laver kompost, er at holde forholdet mellem brune materialer og grønne materialer på ca. 3:1. Det betyder, at du for hver tre dele tørre blade eller makuleret avispapir skal tilføje en del frisk græsafklip eller frugt- og grøntsagsrester.

Når du først har oprettet din kompostbeholder eller bunke, skal du vende den med nogle få ugers mellemrum for at fremskynde nedbrydningsprocessen. Komposten er klar til brug, når den er mørk og smuldrende og har en jordagtig lugt.

Plant træer og buske omkring ejendommen

Jorden derhjemme er vigtig for dit plantelivs sundhed. Du er måske ikke klar over det, men der er et par ting, du kan gøre for at forbedre jordkvaliteten i og omkring din ejendom.

Plant træer og buske rundt om kanten af din ejendom. Disse planter vil hjælpe med at forhindre ukrudt i at vokse på blød jord, som potentielt kan skade dit hus’ fundament.

Træer og buske hjælper ikke kun med at forbedre jordkvaliteten, de giver også skygge og fungerer som en naturlig barriere mod dårlige vejrforhold. Ved at plante disse planter rundt om din ejendom kan du være med til at holde dit hus smukt og forbedre jordens generelle tilstand.

Iltning plænen med en kernebelufter en gang om året

Det er vigtigt at passe på sin have, men de fleste mennesker kender ikke de første skridt til at gøre det. Der er mange ting, du kan gøre for at sikre, at dine planter vokser godt og forbliver sunde! Her er nogle tips til, hvordan du kan forbedre jorden derhjemme.

Ilt plænen en gang om året. Dette hjælper græsrødderne med at få den ilt, de har brug for, og gør det lettere for dem at optage næringsstoffer fra jorden.

Tilfør organisk materiale til jorden. Dette kan gøres ved at tilsætte kompost, gødning eller blade til jorden. Dette vil være med til at forbedre jordens struktur og gøre det lettere for planterne at vokse.

Test jordens pH-værdi, og juster den efter behov. Den ideelle pH-værdi for de fleste planter er mellem 6,0 og 7,0. Hvis pH-værdien er for lav eller for høj, kan det gøre det svært for planterne at optage næringsstoffer fra jorden.

Tilsæt organisk materiale til sandjord. Sandjord kan forbedres ved at tilsætte organisk materiale, f.eks. kompost eller gødning. Dette vil bidrage til at forbedre jordens struktur og gøre det lettere for planterne at vokse.

Tilsæt organisk materiale til lerjord. Lerjord kan forbedres ved at tilsætte organisk materiale, f.eks. kompost eller gødning. Det vil bidrage til at forbedre jordens struktur og gøre det lettere for planterne at vokse.

Tilsæt efter behov tilføjer du jordforbedringer til jorden. Der kan tilsættes tilsætningsstoffer som f.eks. kalksten eller gips til jorden for at forbedre dens struktur og gøre den mere gæstfri for planter.

Vand jorden dybt og regelmæssigt. Hvis du vander jorden dybt, er det med til at fremme dybdegående rodvækst, hvilket gør planterne mere modstandsdygtige over for tørke. Regelmæssig vanding er også med til at forhindre, at jorden bliver for tør eller for våd.

Læg jorden i mulch. Hvis du dækker jorden med organisk materiale som f.eks. halm eller træspåner, vil det være med til at forbedre dens vandbinding og mindske erosion. Det vil også hjælpe med at holde planternes rødder kølige om sommeren og varme om vinteren.

Dette er blot nogle få tips til, hvordan man kan forbedre jorden derhjemme. Ved at følge disse tips kan du skabe et sundt miljø, som dine planter kan vokse i!

Kværn blade om efteråret eller brug dem som kompost med tiden

Der er mange måder at forbedre jorden derhjemme på. En af dem er ved at kværne blade om efteråret. En anden er ved at kompostere dem med tiden. Begge disse metoder kan bidrage til at tilføre næringsstoffer og organisk materiale tilbage til jorden, hvilket vil være med til at forbedre dens struktur og frugtbarhed.

Bladene vil med tiden blive nedbrudt, og det vil bidrage til at forbedre jordens frugtbarhed og struktur. Kompostering af blade er en anden måde at forbedre jorden på. Bladene nedbrydes hurtigere, hvis de hakkes op i mindre stykker. Dette vil bidrage til at tilføre næringsstoffer og organisk materiale hurtigere tilbage til jorden.

Begge disse metoder er gode måder at forbedre jorden på derhjemme. De kan bidrage til at tilføre næringsstoffer og organisk materiale tilbage til jorden, hvilket vil være med til at forbedre dens struktur og frugtbarhed.

Spred muld oven på din jord for at få en organisk gødning, der hjælper med at holde på fugten

En sund og produktiv have starter med en god jord. Men hvis jorden ikke bliver passet og plejet ordentligt, vil den blive tømt for næringsstoffer og udsat for ukrudtsvækst. For at have et smukt blomsterbed eller en smuk køkkenhave hele året rundt skal vi tage os tid hver uge i vækstsæsonen til at vedligeholde vores planters vigtigste ressource – jorden.

Muld er et lag materiale, der påføres overfladen af et jordområde. Muld kan være lavet af organiske materialer som blade, græsafklip og barkspåner eller uorganiske materialer som småsten, landskabsstof og sort plastik. Når du lægger et lag muld på dine havebede, hjælper du med at regulere jordtemperaturen, forhindre ukrudtsvækst og beskytte mod erosion.

Organisk muld som blade og græsafklip nedbrydes med tiden og tilføjer næringsstoffer til jorden, efterhånden som de gør det. Uorganisk muld som sort plastik eller landskabsdug holder længere, men giver ingen næringsmæssige fordele til dine planter.

Muldning af din jord er en god måde at forbedre dens frugtbarhed og struktur på. Der findes mange forskellige typer muld, som du kan bruge, men organisk muld er den bedste, fordi den nedbrydes med tiden og tilfører næringsstoffer til jorden. Uorganiske muld som sort plastik eller landskabsdug holder længere, men giver ikke nogen næring til dine planter.

Hvor kan jeg finde økologisk klimavenligt tøj til mine børn?

Barn i tøj

Mange af os er på udkig efter økologisk klimavenligt børnetøj. Der er mange butikker at vælge imellem, der tilbyder denne type tøj og meget mere. Det kan dog være svært at finde den bedste med de laveste priser. Denne artikel vil vise dig, hvor du kan købe økologisk, kemikaliefrit tøj i en række forskellige butikker uden at bruge for mange penge.

Det første skridt er at tjekke, om den butik, du vil købe i, fører økologisk, kemikaliefrit tøj. Mange butikker har nu en afdeling for denne type tøj, men det er ikke alle butikker, der har det. Hvis de ikke har en afdeling, kan du spørge en ekspedient, om han/hun kender til nogen mærker, der sælger denne type tøj.

Derefter skal du se på priserne på økologisk, kemikaliefrit tøj. Nogle butikker vil være dyrere end andre, men du bør kunne finde noget i din prisklasse. Hvis du leder efter et bestemt mærke, kan du tjekke online for at se, om der er nogen kuponer eller kampagnekoder, som du kan bruge til at få rabat.

Endelig må du ikke glemme at tjekke butikkens returpolitik, før du foretager dit køb. På den måde kan du returnere tøjet uden problemer, hvis du ikke er tilfreds med det, du har købt.

Med disse tips i baghovedet burde du kunne finde økologisk, kemikaliefrit tøj til dine børn uden problemer. Husk blot at tage dig god tid og sammenligne priserne, før du foretager et køb.

Fordelene ved økologisk kemikaliefrit tøj til børn

Børn er som svampe, der absorberer alt, hvad de kommer i kontakt med. Og selv om mange stoffer kan være uskadelige eller endda gavnlige for børn, er nogle kemikalier i vores miljø måske ikke sikre for dem.

Når du tager dette i betragtning, bør du måske overveje at købe økologisk tøj til dine børn i stedet for konventionelt bomuldstøj, der indeholder skrappe kemikalier og pesticider.

Økologisk bomuld er dyrket uden brug af pesticider, herbicider eller andre kemiske stoffer. Desuden produceres det under fair arbejdsvilkår, så du kan være sikker på, at de mennesker, der har lavet dit tøj, bliver behandlet retfærdigt.

Økologisk tøj kan også være med til at reducere din families udsættelse for skadelige kemikalier. Ifølge en undersøgelse fra Environmental Working Group resulterer konventionel bomuldsproduktion i, at der hvert år sprøjtes mere end 1,3 millioner pund pesticider på amerikanske afgrøder. Disse pesticider kan forårsage sundhedsproblemer hos både børn og voksne, så det er vigtigt at gøre, hvad vi kan, for at reducere vores eksponering.

Der er mange fordele ved økologisk, kemikaliefrit tøj til børn. Ved at købe økologisk tøj støtter du landmænd, der anvender bæredygtige metoder, beskytter arbejdstagerne mod at blive udsat for skadelige kemikalier og reducerer din families samlede udsættelse for pesticider og andre skadelige kemikalier. Så næste gang du skal købe tøj til dine børn, bør du overveje økologiske alternativer for at hjælpe dem med at holde dem sikre og sunde.

De miljømæssige fordele ved at bruge elcykler

Elcykel

Elcykler bliver mere og mere populære hver dag. Det skyldes, at de har en masse store fordele, som almindelige cykler ikke har. For det første kan du med elcykler køre længere uden at blive træt. De hjælper også miljøet ved at reducere emissionerne fra biler.

Skån klimaet ved at købe en elcykel og hvis det ikke er incitament nok, så kan du læse om flere fordele om elcyklen i denne artikel.

Flere miljømæssige fordele ved elcykler

Elcykler er en meget miljøvenlig form for transport. De udleder ingen udstødningsgasser, og de kan oplades af solpaneler eller andre vedvarende energikilder, så de bidrager ikke til den globale opvarmning. Desuden optager de langt mindre plads end biler og motorcykler, når det gælder parkering.

Elcykler har også potentiale til at reducere trafikpropper på overfyldte gader, fordi flere mennesker vil gå fra biler til elcykler, efterhånden som brændstofpriserne stiger. Når det sker, vil der være færre biler på vejene på et givet tidspunkt, hvilket vil føre til mindre luftforurening og mindre støjforurening forårsaget af motorstøj og bilhorn (hvilket er særlig vigtigt for byboere). Elektriske cykler kan også bidrage til at mindske byspredning, da folk ikke behøver at bo så tæt på deres arbejdsplads.

Den største ulempe ved elcykler er, at de stadig kan være dyre, men prisen falder hele tiden. Og efterhånden som batteriteknologien forbedres, vil rækkevidden af elcykler fortsat stige, hvilket gør dem til en mere levedygtig mulighed for længere ture. Så alt i alt er elcykler en meget miljøvenlig og praktisk måde at komme rundt på.

Sådan fungerer elcykler

Elcykler er mere effektive og miljøvenlige end traditionelle cykler. Det skyldes, at de har et batteri, som kan oplades via en stikkontakt eller et solpanel, så de udnytter solens energi.

Batterierne kan så drive cyklen i ca. 80 km, før de skal oplades igen.

Derudover er elcykler meget lettere end almindelige cykler, hvilket betyder, at du forbrænder færre kalorier, mens du kører på en. Hvis du ønsker at komme i gang med at cykle, men ønsker noget, der er lettere for din krop, så overvej at anskaffe dig en elcykel!

Hvorfor elcykler er et mere miljøvenligt alternativ end biler eller motorcykler

Elcykler er et mere miljøvenligt alternativ end biler eller motorcykler. De producerer ingen emissioner og bruger mindre strøm, hvilket betyder, at de har et betydeligt lavere CO2-fodaftryk. Dette skyldes, at elcykler er afhængige af en elektrisk motor i stedet for fossile brændstoffer som benzin eller diesel. Fordi de er mindre og lettere i vægt, bruger de også mindre energi, når du kører på dem, end andre køretøjer gør.

Elcykler er af flere grunde et mere miljøvenligt alternativ end biler eller motorcykler. Til at begynde med producerer de ingen emissioner, hvilket er godt for miljøet. De bruger også mindre strøm end andre køretøjer, hvilket betyder, at de har et betydeligt lavere CO2-fodaftryk. Dette skyldes, at elcykler er afhængige af en elektrisk motor i stedet for fossile brændstoffer som benzin eller diesel. Endelig bruger de mindre og lettere i vægt, da de er mindre, når du kører på dem, end andre køretøjer gør, og de bruger derfor mindre energi, når du kører på dem.

Elcykler er mere effektive og miljøvenlige end traditionelle cykler. De har et elektrisk batteri, der kan oplades via en stikkontakt eller et solpanel, så de udnytter solens energi. Batterierne kan derefter drive cyklen i ca. 80 km, før de skal oplades igen. Elcykler har også potentiale til at reducere trafikpropper på overfyldte gader, fordi flere mennesker vil gå fra biler til elcykler, efterhånden som brændstofpriserne stiger. Når dette sker, vil der være færre biler på vejene på et givet tidspunkt, hvilket vil føre til mindre luftforurening og mindre støjforurening forårsaget af motorstøj og bilhorn (hvilket er særlig vigtigt for byboere). Elcykler kan også bidrage til at mindske byspredning, da folk ikke behøver at bo så tæt på deres arbejdssteder.

Den største ulempe ved elcykler er, at de stadig kan være dyre, men prisen falder hele tiden. Og efterhånden som batteriteknologien forbedres, vil rækkevidden af elcykler fortsat stige, hvilket gør dem til en mere levedygtig mulighed for længere ture. Så alt i alt er elcykler en meget miljøvenlig og praktisk måde at komme rundt på.

Derudover er elcykler meget lettere end almindelige cykler, hvilket betyder, at du forbrænder færre kalorier, mens du kører på en. Hvis du ønsker at komme i gang med at cykle, men ønsker noget, der er lettere for din krop, så overvej at anskaffe dig en elcykel!

3 ting du skal holde øje med som daytrader

Klimaforandringer kan have betydning for daytradere

Som daytrader kan du spekulere på mange forskellige aktiver, der alle mere eller mindre påvirkes af hvad der sker i verden. CFD’er (på dansk, differencekontrakter), Futures og Forex er alle kortsigtede investeringer som du spekulerer på, typisk fra dag til dag. Nogle foregår dog over længere tid, hvorfor det er endnu vigtigere end på de andre markeder at kende markedet, og at kunne forudse hvad der kommer til at ske i fremtiden. Særligt ved handl med futures på saxotradergo bliver du belønnet for at kunne forudse hvad der sker.

En Future kontrakt fungerer nemlig ved at du indgår en aftale med producent om at købe hans vare til en pris som I aftaler, inden den er tilgængelig. På denne måde kan producenten sikre sig at få en fair pris for varen, og det kan du også. Denne artikel giver dig et overblik over nogle af de ting du skal have med i dine beregninger når du forsøger dig på at forudse de forskellige aktivers udvikling. En stor del af det kommer naturligvis af erfaring og øvelse, men med de rette redskaber kommer du langt.

Hvad sker der ude i verden?

Afhængigt af hvad du gerne vil handle med, skal du holde dig opdateret forskellige steder. Handler du med valuta, kan du med fordel vælge en begrænset mængde af valutaer du vil handle med, for at du ikke skal holde dig opdateret på hvad der sker i 50+ lande, med lige så mange valutakurser. Her er det altså en god idé at følge med i nyheder, og sætte sig ind i det politiske aspekt af landet.

Et eksempel på dette – om det var til at forudse eller ej – er Donald Trumps politikker, der under hans regeringsperiode så flere skatter og gebyrer indført på blandt andet import af stål. Sådanne store events, eller som da den tidligere amerikanske præsident meldte sig ud af den globale klimaaftale er begivenheder der påvirker værdier på aktier og indekser verden over. 

Også klimaforandringer kan få indflydelse på mange aktivers prisudvikling. Et eksempel kan være det stigende antal naturkatastrofer, fremtvunget af menneskeskabte klimaforandringer, som Amerika lider af. Disse kan ødelægge afgrøder, lige som lave mængder nedbør eller solskin kan have stor indflydelse på høsten af de mange forskellige afgrøder der dyrkes i verden. Her kan der opstå mulighed for at indgå en særlig lukrativt Futures-kontrakt, hvis du som nævnt er i stand til at forudse disse events.

Den grønne omstilling er på vej

Mobil dækning og udrulning

Der er ingen tvivl om, at den grønne omstilling er på vej. Der sker mere og mere rundt omkring, og det bliver utroligt spændende at se, hvordan vi kommer til at gribe den grønne omstilling an over de næste mange år.


Der er ingen tvivl om, at kloden står over for en stor forandring, og at vi mennesker skal til at omstille os, hvis vi gerne vil have jorden til at forblive, som den er. Hvordan vi præcist skal gøre det, vil kun tiden vise.

Husk at du med en god mobil dækning altid kan have adgang til de seneste nyheder inden for den grønne omstilling. Vælg eks. TDC 4g dækning hvis du ikke er tilfreds med din nuværende løsning.

Flere og flere gør en indsats

Der er også flere og flere mennesker verden over, der er med til at gøre en indsats. Alle bække små giver en stor å, og der er ingen tvivl om, at hvis vi vil i mål med disse ambitiøse planer om et sundere klima, skal alle være med til at løfte i flok.

Hvis du er en af dem, der allerede har været med til at gøre noget godt for miljøet, skal du bare vide, at der er mange, der sætter pris på din indsats.

Spændende hvad teknologien bringer

En af de faktorer, der i den grad kommer til at spille en stor rolle inden for lige netop dette område, er uden tvivl teknologien. Den kommer til at løse mange af de nuværende udfordringer, som vi står over for.Men hvilke løsninger der slår igennem, og hvornår vi får dem at se, kan kun tiden vise. Der er mange lovende projekter overalt i verden, som kæmper for en grønnere hverdag. Så det bliver interessant at finde ud af, hvornår de første virkelige tiltag bryder igennem og er med til at forandre den verden, som vi kender den i dag.

Cirkulært og bæredygtigt

Der er mange af os, som gerne vil leve mere bæredygtige liv. Heldigvis findes der mange små greb du selv kan tage, for at hjælpe klimaet og opfordre til en mere cirkulær og bæredygtig tankegang og livsstil. Her får du nogle gode tips, som du måske ikke har overvejet endnu.

Bliv mere selvforsynet

Det er en god ide at blive mere selvforsynet, hvis du vil leve en klimavenlig livsstil. Der er mange der dyrker sine egne grøntsager, enten på altanen eller i egne parcelhaver. Hvis du er så heldig at have en kolonihave, er det de perfekte sted, for at dyrke sine egne grøntsager. Bare det at dyrke sine egne urter i vindueskarmen, kan udgøre en lille forskel. Alt der opfordrer til, at man køber mindre og spilder mere mad, er noget der kan hjælpe.

Dette gælder også for andre former for forbrug. Vi forbruger jo efterhånden ret mange ting, og en del af dem, skifter vi ud alt for ofte. Det gælder i stor grad tøj, som de fleste af os kun går med et par-tre gange, inden det bliver smidt ud og vi køber noget nyt. Det samme gælder i mindre grad for møbler, men i stor grad for teknologi.

Købt brugt teknologi

Mange af os køber mere brugt tøj, og det er både sjovt og trendy. Brugt tøj har potentiale til at give din stil et meget mere personligt præg, og chancen for at finde noget unikt er meget større. Det er rat at købe brugt, fordi man får noget som ingen andre har på samme måde som den nyeste trendkjole, og det er tit også meget, meget billigere.

Som nævnt så overforbruger vi også teknologi stor stil. Her er der stort forbedringspotentiale, og vi kan med fordel tage os godt sammen, når det kommer til at udskifte teknologi i mindre grad. At købe brugt teknologi, kan være løsningen. Der findes alt for meget teknologi, der slet ikke fejler noget, eller nemt kan fixes, så er det så godt som nyt. Dette gælder i særlig grad telefoner. De store selskaberne som Samsung og Apple, har skabt et behov som minder lidt om modebranchens fast fashion, om at vi skal skifte ud vores telefon, når der kommer en ny model. De påstår nemlig, at de nyeste modeller har funktioner, som vi slet ikke kan leve uden. Dette er dog i stor grad et falsk behov, og selv om det er fedt at have noget nyt, er det egentlig nødvendigt? Den forrige model fejler ikke noget, og du kan få en næsten helt ny (eller til og med helt ny) ‘brugt’ telefon, til en meget billigere penge, uden at belaste miljøet yderligere ved at skabe et behov som måske ikke er der.

Køb en brugt iphone se 2020, til en meget billigere pris, end en ny telefon. Den fungerer som den skal og der er slet ingen grund til at købe noget, som du i princippet ikke har brug for. Hvis du føler at det er på tide at skifte telefon, så skift til en brugt. Så skåner du både klimaet og din pengepung for yderligere belastning. Det er en del af en bæredygtig livsstil.

Hvorfor købe en kabinescooter?

Kabinescooter Dreambikes

Du har sikkert set en kabinescooter på et eller andet tidspunkt i dit liv. Det er nemlig et super praktisk og miljøvenligt køretøj, som flere og flere får øjnene op for. Kabinescooteren har en kabine, deraf navnet og så styrer man den som man ville styre en scooter. Det er også derfor, at kabinescooteren kan føres af alle over 18. Er man under 18, men over 16, kan man stadig føre en kabinescooter, hvis man har et knallertkørekort. Dette vidner også om, at kabinescooteren læner sig op ad en almindelig scooter eller en knallert. Dog er en kabinescooter endnu mere praktisk og anvendelig, fordi man er dækket til og sidder behageligt og varmt uanset hvordan vejret arter sig.

Stor forskel på kabinescootere

Der er selvfølgelig forskel på kabinescootere og derfor er det også vigtigt at vælge en forhandler, der sikrer, at du får god kvalitet og at der hører diverse behjælpelige instrumenter med i købet. Det kan du være sikker på, når du handler med Dream.bikes. For det første har deres kabinescootere bakkamera, så du nemt og sikkert kan parkere, hvor det passer dig – og dine omgivelser selvfølgelig. Derudover har kabinescootere fra Dream-bikes sidespejle, hvilket også hjælper når man skal parkere, og gør dig sikker i trafikken. Og så er det også altid vigtigt at kunne bremse sin kabinescooter, selv hvis man godt kan lide at køre stærkt. Derfor tilbyder kabinescootere fra Dream-bikes også hydrauliske bremser, som nemt og effektivt kan bremse dig uanset hvilken hastighed du opnår. Man kan nemlig køre op til 30 km/t på en kabinescooter fra Dream-bikes og på en opladning kan rækkevidden komme op på 60 km. Så der er ingen tid at spilde! Bestil en uforpligtende testtur hos Dream-bikes i dag.

Kabinescooteren i fritiden

Alle elsker ferie. En ferie i Danmark kan noget helt specielt, også selvom vejret ikke altid er med os. Mange elsker at rejse sydpå for at kunne dase i solen, men hvorfor ikke prøve noget nyt og opleve noget lokalt i din fritid? Noget, du måske ikke engang vidste fandtes? Den mulighed får du serveret på et sølvfad, hvis du køber en kabinescooter. Med den, kan du så let som ingenting køre ud, og se nærmere på den gamle kirke, du kører forbi hver dag i bil, men aldrig har fået set nærmere på. Måske har den en spændende historie, du ikke kendte? Måske lærer du noget om Danmarkshistorien ved at kigge nærmere på gravstederne? Dette er blot ét eksempel på oplevelser, du kan få med en kabinescooter, for selvfølgelig kan den også bruges i hverdagen og kan være en stor hjælp der.

Det er også en god ide i forhold til miljøet, at man ikke rejser langt væk hver gang man har chancen. Miljøet bliver også bedre beskyttet af en kabinescooter end en almindelig personbil, fordi den kører på el. Den oplades hurtigt på 6-8 timer, hvilket svarer til en nat. Derved kan kabinescooteren lade op, mens du selv lader op til næste dag og alle de oplevelser, du skal ud og få på din kabinescooter. Flere og flere vælger også at tage deres kabinescooter med når de skal på ferie et andet sted i Danmark end i deres eget lokalområde. Her er der altså mulighed for at tage på ture fra det sommerhus eller hotel, du bor på i din ferie. Det kan være ideelt, hvis man vil ud på mindre stier og veje, hvor man ikke vil have sin bil med. Så slipper man også for at forstyrre naturens ro med larm og bilos. Med andre ord kan du gøre din kabinescooter til din nye feriepartner!

Climateminds.dk 2019