Skyer på blå himmel

Forstå fremtiden bedre med klimamodeller

Det kan ikke komme som nogen overraskelse, at vi i dag skal til at gøre noget mere for at passe på den jordklode, vi hver dag er med til at belaste en lille smule alle sammen. Efterhånden begynder den at lide hårdt under denne belastning, og det er netop derfor, at vi i dag gennemlever nogle voldsomme klimaforandringer. Og på sigt er det nogle, der kan have fatale følger for vores fremtidige generationer. Hvis vi ikke vil passe på vores jordklode for vores egen skyld, så bør vi dog til alle tider gøre det for at give de bedste forudsætninger for et godt og problemfyldt liv til vores efterkommere.

Vi er alle med til dagligt at belaste vores miljø yderligere med vores moderne livsstil 

Vi er nemlig alle sammen med til hver dag at belaste vores klima. Det gør vi på mange forskellige måder. For eksempel sker det, hver gang vi starter vores bil op for at køre selv den mindste tur, hver gang vi tænder for lyset i vores hjem, og hver gang vi skal have ladet vores mobiltelefon op. Vi kan således ikke undgå at udlede CO2med den levevis, som vi har i dag. Og derfor er belastningen på klimaet en negativ følge, som der er opstået i kølvandet på det moderne liv, som vi alle sammen er så afhængige af i dag.

Mange mener ikke, at miljøet lider så meget, som der gives udtryk for 

Hvis du er ved at være træt af at høre om klimaet og mener, at det blot er noget opreklameret fis, så er du dog ikke alene. Der er mange, der deler den samme holdning som dig og blot mener, at vi skal leve vores liv, som vi gerne vil. Og så må fremtidens problemer blive løst i fremtiden. 

Dog viser diverse klimamodeller, at det ikke er så lige til. Hvis vi bliver ved med at leve, som vi gør lige nu, vil vi nemlig inden for en overkommelig årrække have brugt alle de ressourcer op, som jorden besidder, og det betyder, at der er behov for, at der bliver tænkt i alternative løsninger, og det skal gerne ske inden for en overskuelig fremtid.

Tag et kig på de nuværende klimamodeller og få et indtryk af den udvikling, vi er en del af 

Hvis du gerne vil have et større kendskab til de mange klimamodeller, der beretter om den udvikling, vi er en del af, så kan du finde dem online. Her kan du også få en viden om, hvad der skal gøres for, at vi bliver bedre til at tilgodese de ressourcer, som der er tilbage på jordkloden, og du kan samtidig finde ud af, hvad du bør gøre helt personligt for at være med til at sænke den belastning, som du hver dag sender ud i atmosfæren. 

For selvom det kan synes som en lille del at nedsætte sit eget CO2-forbrug, så siges det, at mange bække små gør en stor å. Hvis vi alle samarbejder og gør en aktiv indsats, kan vi således nå langt med at redde det klima, der har så hårdt brug for det.

Vær med til at sprede budskabet om de resultater, som diverse klimamodeller beretter om 

Klimamodellerne er derfor dem, der kan give en viden, som der er så mange, der i dag har behov for, førend de får øjnene op for den måde, vi mishandler vores kære jord på. Og derfor er det vigtigt, at der udbredes en viden om klimamodellerne. Og det kan du være med til ved at sætte dig ind i dem og bruge dem, når snakken falder på klimaet. Du kan således være med til at bringe noget vigtigt viden til andre, og sådan kan du blive fortaler for det miljø, som vi efterhånden er nødt til at tænke lidt mere på, end vi er vant til.

Der gøres i dag mange tiltag – store som små. Gør du også det? 

Dog er der mange steder, der bliver taget diverse tiltag i brug for at beskytte klimaet. Vi ser for eksempel, hvordan diverse forretninger ikke længere tilbyder det som en gratis service, at man kan få en plasticpose med, og flere steder gøres der store initiativer for at sortere skrald. 

Der er således mange ting, som man kan gøre for at være med til at stoppe belastningen. Og selvom den nok aldrig kan stoppes helt, så er det også en lille forskel i den rigtige retning, der vil være med til at betyde en kæmpe forskel for de fremtidige generationer, der ellers vil komme til at leve under nogle helt andre vilkår, end dem som vi er så bekendte med i dag. Tænk derfor over, hvad du gør i hverdagen, og bliv bedre til at tage cyklen, sortere dit skrald, slukke for strømmen, skrue ned for forbruget og så videre. 

Indlægget her er bragt til dig via samarbejde med Vibeke Guldtoft fra oplevelsesgaverforalle.dk.