3 ting du skal holde øje med som daytrader

3 ting du skal holde øje med som daytrader

Klimaforandringer kan have betydning for daytradere

Som daytrader kan du spekulere på mange forskellige aktiver, der alle mere eller mindre påvirkes af hvad der sker i verden. CFD’er (på dansk, differencekontrakter), Futures og Forex er alle kortsigtede investeringer som du spekulerer på, typisk fra dag til dag. Nogle foregår dog over længere tid, hvorfor det er endnu vigtigere end på de andre markeder at kende markedet, og at kunne forudse hvad der kommer til at ske i fremtiden. Særligt ved handl med futures på saxotradergo bliver du belønnet for at kunne forudse hvad der sker.

En Future kontrakt fungerer nemlig ved at du indgår en aftale med producent om at købe hans vare til en pris som I aftaler, inden den er tilgængelig. På denne måde kan producenten sikre sig at få en fair pris for varen, og det kan du også. Denne artikel giver dig et overblik over nogle af de ting du skal have med i dine beregninger når du forsøger dig på at forudse de forskellige aktivers udvikling. En stor del af det kommer naturligvis af erfaring og øvelse, men med de rette redskaber kommer du langt.

Hvad sker der ude i verden?

Afhængigt af hvad du gerne vil handle med, skal du holde dig opdateret forskellige steder. Handler du med valuta, kan du med fordel vælge en begrænset mængde af valutaer du vil handle med, for at du ikke skal holde dig opdateret på hvad der sker i 50+ lande, med lige så mange valutakurser. Her er det altså en god idé at følge med i nyheder, og sætte sig ind i det politiske aspekt af landet.

Et eksempel på dette – om det var til at forudse eller ej – er Donald Trumps politikker, der under hans regeringsperiode så flere skatter og gebyrer indført på blandt andet import af stål. Sådanne store events, eller som da den tidligere amerikanske præsident meldte sig ud af den globale klimaaftale er begivenheder der påvirker værdier på aktier og indekser verden over. 

Også klimaforandringer kan få indflydelse på mange aktivers prisudvikling. Et eksempel kan være det stigende antal naturkatastrofer, fremtvunget af menneskeskabte klimaforandringer, som Amerika lider af. Disse kan ødelægge afgrøder, lige som lave mængder nedbør eller solskin kan have stor indflydelse på høsten af de mange forskellige afgrøder der dyrkes i verden. Her kan der opstå mulighed for at indgå en særlig lukrativt Futures-kontrakt, hvis du som nævnt er i stand til at forudse disse events.

admin

Lukket for kommentarer.

Climateminds.dk 2019