Fem måder at klimakompensere for din ferie

Fem måder at klimakompensere for din ferie

Landskab med vand

Rigtig mange af os elsker at tage på ferie. Dog er der det ved det, at det sjældent er godt for klimaet, at vi rejser. Her er der især tale om bil- og flyrejser. Så hvad gør man lige for at skåne miljøet mest muligt? Nogle tænker ikke over det, mens andre prøver alternative måder, hvorpå de kan skåne miljøet mest muligt. 

Ofte handler det om at være lidt kreativ. Hvad vi vil klimakompensere for, er individuelt. Nogle gør det for eksempel fordi, at de rejser langt væk på ferier. Her er fem måder, du kan klimakompensere, når du tager på ferie.

Hold ferie i Danmark

Den første er ganske simpel, men måske lidt kedelig i manges optik. Denne går nemlig ud på, at du holder ferie i Danmark. Om dette så er godt, er jo ofte svært at forudse. For nogle gange er det danske sommervejr skønt, og andre gange er det kedeligt. Dog kan det spare dig en masse penge samtidig med, at du skåner miljøet en hel del. Du kan også vælge at bruge offentlig transport, når du er på ferie. Dette kan du gøre i stedet for at leje en bil for eksempel. Det kan igen spare dig penge og skåne miljøet.

Nogle vælger også at støtte projekter, der har med vedvarende energi at gøre. Her er der blandt andet tale om vindmølleprojekter, der altså er til meget gavn. Det kan gøre lidt op for, at du måske flyver til et andet land på din ferie. Selvfølgelig er der jo som sådan ikke noget galt med at gøre dette. Men det er bare ikke godt for noget. Lyder dette som noget for dig, kan du jo undersøge sagen nærmere. For det kan bestemt gøre en forskel, at folk vælger at støtte den slags. 

Cykelferien er både sjov, hyggelig og god for miljøet

Er du til cykelferier, er det helt perfekt for dig, der vil klimakompensere. For din cykel har jo aldrig været skadeligt for noget som helst. Derfor er det bare med at få pakket rygsækken, og få trådt i pedalerne. Det er jo klart, at de fleste af os ikke lige cykler en tur til Italien eller Frankrig. Men om ikke andet er det en skøn måde at opleve den danske natur på. 

Der er også flere, der vælger en ganske simpel løsning. Hvis de for eksempel ikke har det vildt godt med, at de flyver til udlandet, prøver de at gøre op for det andre steder. Heriblandt at cykle fremfor at køre, have gode vaner i hjemmet i forhold til forbrug af strøm, udledning af CO2 og meget mere. Der er for eksempel flere, der går efter den mest miljøvenlige grill, bil og meget andet. Den slags gør altså en forskel, jo flere der gør det. Vil du klimakompensere, er der altså en hel del muligheder, du kan overveje. Tag endelig ud og oplev verden, men husk altid at skåne miljøet mest muligt. For det gavner os alle. 

admin

Lukket for kommentarer.

Climateminds.dk 2019