Cirkulært og bæredygtigt

Cirkulært og bæredygtigt

Der er mange af os, som gerne vil leve mere bæredygtige liv. Heldigvis findes der mange små greb du selv kan tage, for at hjælpe klimaet og opfordre til en mere cirkulær og bæredygtig tankegang og livsstil. Her får du nogle gode tips, som du måske ikke har overvejet endnu.

Bliv mere selvforsynet

Det er en god ide at blive mere selvforsynet, hvis du vil leve en klimavenlig livsstil. Der er mange der dyrker sine egne grøntsager, enten på altanen eller i egne parcelhaver. Hvis du er så heldig at have en kolonihave, er det de perfekte sted, for at dyrke sine egne grøntsager. Bare det at dyrke sine egne urter i vindueskarmen, kan udgøre en lille forskel. Alt der opfordrer til, at man køber mindre og spilder mere mad, er noget der kan hjælpe.

Dette gælder også for andre former for forbrug. Vi forbruger jo efterhånden ret mange ting, og en del af dem, skifter vi ud alt for ofte. Det gælder i stor grad tøj, som de fleste af os kun går med et par-tre gange, inden det bliver smidt ud og vi køber noget nyt. Det samme gælder i mindre grad for møbler, men i stor grad for teknologi.

Købt brugt teknologi

Mange af os køber mere brugt tøj, og det er både sjovt og trendy. Brugt tøj har potentiale til at give din stil et meget mere personligt præg, og chancen for at finde noget unikt er meget større. Det er rat at købe brugt, fordi man får noget som ingen andre har på samme måde som den nyeste trendkjole, og det er tit også meget, meget billigere.

Som nævnt så overforbruger vi også teknologi stor stil. Her er der stort forbedringspotentiale, og vi kan med fordel tage os godt sammen, når det kommer til at udskifte teknologi i mindre grad. At købe brugt teknologi, kan være løsningen. Der findes alt for meget teknologi, der slet ikke fejler noget, eller nemt kan fixes, så er det så godt som nyt. Dette gælder i særlig grad telefoner. De store selskaberne som Samsung og Apple, har skabt et behov som minder lidt om modebranchens fast fashion, om at vi skal skifte ud vores telefon, når der kommer en ny model. De påstår nemlig, at de nyeste modeller har funktioner, som vi slet ikke kan leve uden. Dette er dog i stor grad et falsk behov, og selv om det er fedt at have noget nyt, er det egentlig nødvendigt? Den forrige model fejler ikke noget, og du kan få en næsten helt ny (eller til og med helt ny) ‘brugt’ telefon, til en meget billigere penge, uden at belaste miljøet yderligere ved at skabe et behov som måske ikke er der.

Køb en brugt iphone se 2020, til en meget billigere pris, end en ny telefon. Den fungerer som den skal og der er slet ingen grund til at købe noget, som du i princippet ikke har brug for. Hvis du føler at det er på tide at skifte telefon, så skift til en brugt. Så skåner du både klimaet og din pengepung for yderligere belastning. Det er en del af en bæredygtig livsstil.

admin

Lukket for kommentarer.

Climateminds.dk 2019