Findes der håndværkere der går op i miljøet?

Findes der håndværkere der går op i miljøet?

Skrald på vejen

Ja, det findes og der, det er godt for både vores fremtid og klima at hver enkelt person der overvejer at opstarte et byggeprojekt tænker over projektets effekt på vores klima. Klimaet er vores fælles ansvar. 

Når du vælger en håndværker der går op i miljøet så støtter du vores klima

Håndværkere ude i vores samfund udfylder nemlig en stor rolle ude på byggepladser og i private hjem, når det skal bygges nyt eller bygges til. Deres arbejde påvirker derfor både vores miljø og klima. 

Det er håndværkere der river ned store som små dele i vores hjem og udfører arbejdet med at erstatte, det gamle med nyt. Mange forskellige materialer så som plast, metal, glas osv. bliver sat i omløb og lige præcist derfor er det så vigtigt at det bliver taget hensyn til både miljøet og klima på daglig basis i håndværkerens arbejde. Lige så vigtigt som at nye materialer ikke bliver spildt er det vigtigt at gamle byggerester bliver genbrudt eller sorteret korrekt på vores affaldsstationer her i Danmark. 

Kan en låsesmed for eksempel, være miljøbevidst?

Ja, Nicolai er ejere af en elektriker-, bygge- og låsesmedsvirksomhed som hedder Norh. Norh Sikring låsesmed og Norh Entreprise elektriker beskæftiger sig hovedsagelig med byg-, el- og låsesmedsopgaver ude blandt kunder i hovedstaden. Både i sin hverdag og i sit arbejdsliv som leder, går Nicolai enormt meget op i miljøet. Derfor har firmaet implanteret nogle tiltag og rutiner der skal følges af alle ansatte.

Tiltag hos Norh i forhold til vores miljø;

  1. Alle nyansatte bliver godt sat ind i Norh miljøpolitik og bliver informerede omkring hvordan metal, plast, kabelrester, byggerester med mere skal sorteres.
  2. Alle låse der har tilhørt en sikkerhedslåse og derfor af den grundt er blevet boret op efter en oplukning, bliver genbrugt. Det er kun låsecylinderen det ikke kan bruges igen, låsehuset bliver genbrugt, poleret og samlet igen med ny tromle og nye stift.
  3. Betænksomhed og ansvar i forhold til hvordan servicebilerne bruges i dagligdagen og hvordan man kan købe ind en stor mængde materiale på samtid, for mindst mulig benzin og diesel forbrug.
  4. Ikke spilde og sløse med materialer, grundelig opmåling af længde på kabler der skal bruges osv.
  5. Som ledere selv altid foregå med godt eksempel foran både kollegaer, medarbejder, samarbejdspartner og kunder. 

Norh´s miljøpolitik lyder sådan;

Norh arbejder udelukkende med ikke-giftige materialer såfremt det er muligt og så ofte vi kan med genanvender vi materialer, for mindst mulig miljøpåvirkning. Vi håndterer affald og byggematerialer i sorteret genanvendelse. Vi bruger beskyttelsesudstyr til personale og byggeområdet for at beskytte både det lokale miljø, arbejdsmiljø og sundhed. At bygge miljøvenligt på alle vores projekter er noget, vi virkelig værdisætte, uanset om vi udfører en lille opgave i et privat hus eller om der drejer sig om et større byggeprojekt. Så hvis du nu går i tankerne om at hyre håndværkere som går op i miljøet, så ved du nu at de findes. Eksemplet Norh udfører kun opgaver i Storkøbenhavn. Så hvis du bor udenfor hovedstaden og skal bruge en håndværker, så kan du med fordel kigge efter håndværkere der reklamerer at de går op i miljøet eller har en miljøpolitik side på deres hjemmeside (de har nemlig de fleste håndværkere der dannet sig nogle tanke om vores klima i dag).

admin

Lukket for kommentarer.

Climateminds.dk 2019