Tænk på klimaet når du flyver

Tænk på klimaet når du flyver

Det er ingen hemmelighed, at flyrejser ikke er godt for klimaet. Selv små regelmæssige flyrejser kan måles i klimaregnskabet. Men hvis du skal rejse om på den anden side af jordkloden, så kan flyet være den eneste mulighed at komme frem på. Ny søgetjeneste kan gøre det lettere for dig at planlægge flyrejsen. Det kan i sidste ende både spare penge og CO2-udledning.

Spar penge og CO2 ved planlægning

Flyrejser er en belastning for klimaet. Men der er dele af verden, som ville være ufremkommelige for os, hvis vi ikke kunne tage flyet. Om det er i en privat eller professionel kontekst, så kan flyrejser være svære at undgå. Derfor kan det være en fordel at vide, hvilke flyrejser der passer bedst til både økonomien men også klimaet.

Med en oversigt over lufthavnene i verden, kan du nu søge efter de steder, du har behov for at tage hen. Måske skal du på forretningsrejse til Perth i Australien, og derfor vil vide mere om, hvordan det kan lade sig gøre at tage flyet dertil. Det kan også være indenrigsrejser i USA. Det kan være fornuftigt at planlægge på forhånd, så det sparer både penge og CO2. Du kan finde et kort over lufthavne her.

Du kan flyve mere klimavenligt

Selvom flyrejser udleder meget CO2, så er det ikke umuligt. Med nogle gode råd, kan du flyve mere klimavenligt, hvis du finder det nødvendigt at tage flyveren til din destination.

Du kan for eksempel flyve på økonomiklasse. Så sørger du for at optage så lidt plads som muligt, når du flyver. Dermed er I også så mange som muligt ombord, og det gør den samlede belastning meget mindre. På første klasse tager du meget plads og selv om det er komfortabelt og rart, så er det både dyrt for din økonomi og klimaet.

Tag de direkte ruter. De er også en måde at spare CO2 på. Hvis du kan undgå for mange mellemlandinger mod din destination, kan du også begrænse dit klimaaftryk. Her kan du blandt andet bruge søgemaskinen for lufthavne, så du ved, om der er en lufthavn i det område, du ønsker at rejse til.

Flyselskaberne udleder forskellige mængder drivhusgasser. Hvis du søger på nettet, kan du således finde ud af, om der er nogle selskaber, der udleder mere end andre. På den måde kan du gøre dit til, at dit klimaaftryk ikke bliver så voldsomt som det kunne være.  

Find din drømmerejse

Klimabekymringer behøver ikke holde dig fra at flyve. Med oversigten over lufthavne kan du således gør det nemmere for dig selv og din rejsemakker. I har mulighed for at planlægge jeres tur ned til mindste detalje.

I kan tage direkte derhen, I gerne vil. Det har aldrig været lettere at planlægge. Med gode klimaråd behøver I ikke holde jer tilbage fra at udleve jeres drømme på rejsen. Brug søgemaskinen for lufthavne og oplev verden, som du aldrig har set den før.  

admin

Lukket for kommentarer.

Climateminds.dk 2019