Bør jeg også skifte til miljøvenlig opvarmning?

Bør jeg også skifte til miljøvenlig opvarmning?

Solenergi

I en tid med stadigt skiftende klima, og større miljømæssige forandringer, så er det ekstremt vigtigt at vi alle gør noget for at passe på vores planet. Og som med alt andet, så starter alle store forandringer i det helt små. Der findes nemlig en hel del vi som private kan gøre for at formindske den truende globale opvarmning en smule.

Miljøvenlig opvarmning er nøglen

En af de allervigtigste områder man som privatperson kan gøre en forskel er den måde vi opvarmer vores boliger på. og ved at skifte til en mere miljøvenlig opvarmningsmetode, så kan vi nu virkelig gøre en forskel – og jo flere der er med på vognen, jo bedre. Gudskelov findes der i dag en række grønne varmekilder, der har til formål at erstatte vores gamle oliefyr og elradiatorer. Og det har faktisk aldrig været et bedre tidspunkt at skifte til grøn energi end i disse år. Du vil nemlig ofte kunne få tilskud til at omlægge din boligs opvarmning i en grønnere retning. På trods af dette, så vil det dog aldrig være helt gratis, men der findes dog alligevel en løsning. Lån penge til at finansiere din omlægning. Det kan nemlig betale sig i det lange løb – også hvis du ikke lige skulle have midlerne på stående fod. 

Overvej om du skal omlægge til jordvarme

Når det kommer til de grønnere energiformer, så er der faktisk meget der taler for at vælge jordvarme fremfor andre energikilder. Ved at montere et jordvarmeanlæg i baghaven kan du nemlig udnytte jordens iboende varme til at opvarme din bolig. Den helt store fordel ved jordvarme er nemlig den minimale miljømæssige belastning, når det først er installeret. Dette er selvfølgelig en større udgift, men til gengæld har du nu en rigtig billig opvarmning af dit hus, der oven i købet er rigtig god for miljøet. Dit jordvarmeanlæg vil nemlig kun bruge den lille smule strøm, der skal til for at drive anlægget. Jorden klarer derefter resten.

admin

Lukket for kommentarer.

Climateminds.dk 2019